afscheid-groep8

Welkom op de pagina van groep 8b

Welkom op de pagina van groep 8b. Wij zitten met 25 kinderen en 2 juffen in de klas! Op donderdag en vrijdag is juf Kirsten er. Op de andere dagen juf Stephanie.

Op donderdag en vrijdag hebben we gym. Vergeet je gymspullen niet!
Op dinsdag is het gruitdag. Op deze dag nemen alle kinderen groente of fruit mee voor de eerste pauze.

Er is een hoop te beleven in groep 8. We zullen ons best doen om daar geregeld wat over op de website te zetten.

De kinderen nemen elke dag hun agenda (en huiswerkmap) mee naar school.

Het leerwerk voor de toetsen wordt een week voor de toets meegegeven.

Iedere maandag krijgen de kinderen rekenen als huiswerk mee. Voor de daaropvolgende maandag moet dit gemaakt zijn.

Op dinsdag is er geen regulier huiswerk.

Op woensdag krijgen de kinderen Nieuwsbegrip als huiswerk mee. Het huiswerk bestaat uit de lessen ‘woordenschat’ en ‘andere tekst’. Dit maken de kinderen via de website: www.nieuwsbegrip.nl

Iedere donderdag krijgen de kinderen huiswerk voor spelling. Dit maken ze digitaal.

Op vrijdag krijgen de kinderen blokboek Taal als huiswerk mee. De daaropvolgende vrijdag moet dit gemaakt zijn. Hiervoor krijgen ze aan het begin van het jaar een werkboek. Hier werken ze het gehele jaar uit. Raakt het kwijt dan kost het rond de 9 euro om een nieuwe aan te schaffen, dus wees er zuinig op!

Er is geregeld een toets voor Engels, aardrijkskunde, geschiedenis of natuur. Geen paniek als het meegegeven uittreksel plots is verdwenen. Het een en ander is te downloaden via onderstaande link.

Aardrijkskunde:   http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/meander-groep-8/

Natuur:  http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/naut-groep-8/

Geschiedenis:  http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/brandaan-groep-8/

Als huiswerk niet is ingeleverd of (deels) niet gemaakt, wordt er van de kinderen verwacht dat ze dit na schooltijd alsnog in orde maken.

Het opgegeven huiswerk is ook op de website (groepspagina groep 8) terug te vinden in de agenda.

Tijdens de vakantie is er geen huiswerk Nieuwsbegrip en blokboek Taal. Even genieten van vrije tijd!

De kinderen maken in de klas veel gebruik van de websites van Squla.. Dit zijn websites waarbij de kinderen spelenderwijs allerlei lesstof kunnen herhalen. Squla is thuis tot 15:30 uur gratis te spelen.

Om woordenschat behorende bij ‘Taal in Beeld 2’ te oefenen, krijgen de kinderen een link van Quizlet mee in hun agenda. Dan kunnen zij ook thuis oefenen.

Dit schooljaar moeten alle leerlingen een boekbespreking en een spreekbeurt houden en een maquette maken. Hierover krijgen de kinderen t.z.t. meer informatie.

Gedurende het schooljaar zullen wij een aantal middelbare scholen bezoeken. Zo kunnen de kinderen alvast kijken welke school hun  voorkeur heeft voor het volgende schooljaar. Ook zijn er Open Dagen, die u zelf met uw zoon en/of dochter kunt bezoeken.

november 2019

14nov00:00bezoek ONC Clauslaan vertrek 8.15 uur op de fiets

15nov00:0000:00Uiterlijk inleveren boekfilmpje per mail of usb (voorkeur)

15nov00:00inleveren boekenbeurtfilmpje