A group of diverse children playing outside.

Welkom op de pagina van groep 8b

Welkom op de pagina van groep 8b. Wij zitten met 27 kinderen, een juf en een meester in de klas! Op maandag is juf Marloes er. Op de andere dagen meester Peter.

Op donderdag en vrijdag hebben we gym. Vergeet je gymspullen niet! Op donderdag mogen de kinderen (tenzij anders afgesproken) vanaf De Oosterpoort direct door naar huis.
Op dinsdag is het gruitdag. Op deze dag nemen alle kinderen groente of fruit mee voor de eerste pauze.

Er is een hoop te beleven in groep 8. We zullen ons best doen om daar geregeld wat over op de website te zetten.

De kinderen nemen elke dag hun agenda (en huiswerkmap) mee naar school. Agenda’s worden op school op donderdag gecontroleerd en geparafeerd door de leerkracht.

Het leerwerk voor de toetsen wordt een week voor de toets meegegeven.

Iedere maandag krijgen de kinderen rekenen als huiswerk mee. Voor de daaropvolgende maandag moet dit gemaakt zijn.

Op dinsdag krijgen de kinderen spelling als huiswerk mee. De daaropvolgende dinsdag moet dit gemaakt zijn.

Op woensdag krijgen de kinderen Nieuwsbegrip als huiswerk mee. Het huiswerk bestaat uit de lessen ‘woordenschat’ en ‘andere tekst’. Dit maken de kinderen via de website: www.nieuwsbegrip.nl

Iedere donderdag krijgen de kinderen hun blokboek Taal mee naar huis. Uiterlijk de daaropvolgende donderdag leveren ze het weer in. We bespreken het gemaakte huiswerk dan met elkaar.

Op dinsdag, donderdag of vrijdag is er geregeld een toets voor Engels, aardrijkskunde, geschiedenis of natuur. Geen paniek als het meegegeven uittreksel plots is verdwenen. Het een en ander is te downloaden via onderstaande link.

Aardrijkskunde:   http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/meander-groep-8/

Natuur:  http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/naut-groep-8/

Geschiedenis:  http://www.skoe.nl/triangel/handig/naut-meander-brandaan/brandaan-groep-8/

Als huiswerk niet is ingeleverd of (deels) niet gemaakt, wordt er van de kinderen verwacht dat ze dit na schooltijd alsnog in orde maken.

Het opgegeven huiswerk is ook op de website (groepspagina groep 8) terug te vinden in de agenda.

Tijdens de vakantie is er geen huiswerk Nieuwsbegrip en blokboek Taal. Even genieten van vrije tijd!

De kinderen maken in de klas veel gebruik van de websites van Squla en Slim Leren. Dit zijn websites waarbij de kinderen spelenderwijs allerlei lesstof kunnen herhalen. Squla is thuis tot 15:30 uur gratis te spelen. Slim Leren is altijd gratis te spelen. Bij Slim Leren kun je ook heel specifiek op een bepaald vak en zelfs een bepaald onderwerp oefenen! Inlog en wachtwoord is aan de kinderen verstrekt.

Om woordenschat behorende bij ‘Taal in Beeld 2’ te oefenen, krijgen de kinderen een link van Quizlet mee in hun agenda. Dan kunnen zij ook thuis oefenen.

Dit schooljaar moeten alle leerlingen een boekbespreking en een spreekbeurt houden en een maquette maken. Hierover krijgen de kinderen t.z.t. meer informatie.

Gedurende het schooljaar zullen wij een aantal middelbare scholen bezoeken. Zo kunnen de kinderen alvast kijken welke school hun  voorkeur heeft voor het volgende schooljaar. Ook zijn er Open Dagen, die u zelf met uw zoon en/of dochter kunt bezoeken.