Welkom op de pagina van groep 7B

Welkom op de pagina van groep 7B. Wij zitten met 25 gezellige kinderen in de klas!

Op donderdag en vrijdag hebben we gym. Vergeet je gymspullen niet!
Op dinsdag is het gruitdag. Op deze dag nemen alle kinderen groente of fruit mee voor de eerste pauze. Lekker en gezond!

Wij leren en doen een hoop dingen in groep 7. Hieronder zijn regelmatig foto’s en filmpjes van verschillende activiteiten te bekijken!
Dit schooljaar hebben de kinderen natuurlijk ook huiswerk en andere activiteiten.

Huiswerk informatie & Algemene afspraken:
De kinderen nemen elke dag hun agenda (en huiswerkmap) mee naar school. Het leerwerk voor de toetsen wordt een week voor de toets meegegeven.

Iedere maandag krijgen de kinderen de nieuwsbegrip als huiswerk op. Voor de daaropvolgende maandag moet dit gemaakt zijn. Het huiswerk bestaat uit de lessen ‘woordenschat’ en ‘andere tekst’. Dit maken de kinderen via de website: www.nieuwsbegrip.nl

Iedere donderdag krijgen de kinderen hun blokboek Taal mee naar huis. Uiterlijk de daaropvolgende donderdag leveren ze het weer in. We bespreken het gemaakte huiswerk dan met elkaar.

Tijdens de vakantie is er geen huiswerk nieuwsbegrip en blokboek taal. Even genieten van vrije tijd!

De samenvattingen van de zaakvakken zijn de vinden via de volgende link: http://obsdetrede.nl/groepen/groep-7/

De woordjes van Engels kunnen handig geoefend worden op https://wrts.nl/signin

Voor verkeer kan er geoefend worden op: www.examen.vvn.nl of http://www.tussenschoolenthuis.nl/verkeersexamenspel/borden.swf

De kinderen maken in de klas veel gebruik van de websites van Squla en Slim Leren. De inloggegevens hebben de kinderen in hun agenda zitten. Dit zijn websites waarbij de kinderen spelenderwijs allerlei stof herhalen. Squla is thuis tot 15:30 uur gratis te spelen, Slim Leren is altijd gratis te spelen. Bij Slim Leren kun je ook heel specifiek op een bepaald vak en zelfs een bepaald onderwerp oefenen!

Dit schooljaar zullen alle leerlingen een boekbespreking en een spreekbeurt houden en een werkstuk maken. Hierover krijgen de kinderen t.z.t. meer informatie.

Geen evenementen

X