Welkom op de pagina van groep 7a

Wat leuk dat je komt kijken op onze pagina!
Wij leren en doen een hoop dingen in groep 7. Hieronder zijn regelmatig foto’s en filmpjes van verschillende activiteiten te bekijken. Laat je weten wat je ervan vindt?

Op donderdag en vrijdag hebben we gym. Denk je op die dagen aan je gymspullen?
Op dinsdag is het gruitdag. Op deze dag nemen alle kinderen groente of fruit mee voor de eerste pauze. Lekker en gezond!

Huiswerk informatie en algemene afspraken:
De kinderen nemen elke dag hun agenda en huiswerkmap mee naar school. Het leerwerk voor de toetsen wordt een week voor de toets meegegeven.

Op maandag en donderdag hebben de kinderen vast huiswerk.
Op maandag is dit Nieuwsbegrip. Voor de daaropvolgende maandag moet dit gemaakt zijn. Het huiswerk bestaat uit de lessen ‘Woorden’ en ‘Andere tekstsoort’. Dit maken de kinderen via de website: www.nieuwsbegrip.nl, de kinderen hebben hier zelf inloggegevens voor.

Iedere donderdag krijgen de kinderen hun blokboek Taal mee naar huis. Uiterlijk de daaropvolgende donderdag leveren ze het weer in. We bespreken het gemaakte huiswerk dan met elkaar.

Tijdens de vakantie is er geen huiswerk Nieuwsbegrip en blokboek taal. Even genieten van vrije tijd!

De toetsen voor de rest van het schooljaar zijn te vinden op de website.

De samenvattingen van de zaakvakken zijn hier te vinden.
De woordjes van Engels kunnen handig geoefend via wrts.
Voor verkeer kan er geoefend worden op: www.examen.vvn.nl of http://www.tussenschoolenthuis.nl/verkeersexamenspel/borden.swf

De kinderen maken in de klas veel gebruik van de websites van Squla en Slim Leren. De inloggegevens hebben de kinderen in hun agenda zitten. Dit zijn websites waarbij de kinderen spelenderwijs allerlei stof herhalen. Squla is thuis tot 15:30 uur (op woensdag tot 12:30 uur) gratis te spelen, Slim Leren is altijd gratis te spelen. Bij Slim Leren kun je ook heel specifiek op een bepaald vak en zelfs een bepaald onderwerp oefenen!

Dit schooljaar zullen alle leerlingen een boekfilmpje maken en een spreekbeurt houden en een werkstuk maken. De kinderen krijgen hier tegen die tijd meer informatie over.