A group of diverse children playing outside.

Welkom op de pagina van groep 6a

 

Welkom op onze pagina. Op deze groepspagina treft u het laatste nieuws, recente foto’s en de schoolagenda.

Een nieuw schooljaar is weer begonnen. De eerste weken zitten er al weer op. We hebben al een hoop met elkaar kunnen lachen en natuurlijk is er al hard gewerkt.

Op maandag en dinsdag staat juf Irene voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Shanna. Dit jaar hebben we op donderdag en vrijdag gym in de Oosterpoort. Natuurlijk hebben we elke dinsdag ‘gruitdag’. Alle kinderen nemen iets van groente of fruit mee als 10 uurtje.

Huiswerk in formatie & algemene afspraken.

In groep 6 hebben de kinderen wekelijks huiswerk. Tijdens de vakanties zal er geen huiswerk zijn.

Elke week maken de kinderen Nieuwbegrip XL thuis.
Het huiswerk bestaat uit 2 lessen:
‘woordenschat’ en ‘andere teksten’.
Dit maken de kinderen via www.nieuwsbegrip.nl met daarbij de inloggegevens die uw kind ontvangen heeft.Dit moet op maandagmorgen om 8.00 uur in orde zijn. Is het huiswerk niet gemaakt, dan maken de kinderen dit na schooltijd alsnog in de klas.

Bij de zaakvakken krijgen de kinderen een samenvatting mee naar huis om thuis te leren. Deze wordt een week van te voren meegegeven. De vragen in de toets gaan over de samenvatting, maar bevatten ook vragen over de stof die we in de klas behandelen en er komen inzichtvragen in voor. Bij aardrijkskunde is het belangrijk om ook goed de topografie te leren!

Samenvatting kwijt? Kijk dan even op onderstaande links:
Aardrijkskunde Meander
Geschiedenis Brandaan
Natuur Naut

Werkstuk

Hier kunt u het beoordelingsformulier en tips vinden voor het werkstuk wat de kinderen moeten gaan maken.

Engels Take it Easy
Hier kunt u een overzicht vinden van de woordjes die geleerd moeten worden voor Engels. Aan het einde van elk hoofdstuk moeten de kinderen de woordjes leren voor de toets. De woordjes moeten van het Engels naar het Nederlands geleerd worden. Na de kerstvakantie moet het ook van Nederlands naar Engels geoefend worden.

Wereld in getallen versie 5
We oefenen een heel blok met opdrachten. Na dit blok beginnen we aan een nieuw blok. Aan het eind van dit volgende blok wordt het voorafgaande blok getoetst. Er wordt gekeken of de kinderen het geleerde van het voorafgaande blok nog begrijpen.

Oefenen op sites:

www.squla.nl                   (elke schooldag gratis schoolaccount te gebruiken tot 15.30 uur)

www.gynzykids.com/#/leerling/index/oefenen

http://www.rekentoppers.nl/

http://computermeester.be/

X