Groep 1-2d: Thema ‘Sinterklaas’

Groep 5B: Slang in de klas!
12 december 2018
Het team van Het Noorderlicht wenst u…
20 december 2018

We hebben een leuke en gezellige sinterklaastijd gehad in groep 1-2d. Iedereen heeft uit volle borst sinterklaasliedjes geoefend,  een mooie stoomboot gemaakt en een eigen pietenbaret geprikt. Ook hebben we dit thema geoefend met mozaïeken. We hebben met heel de klas kruidnoten gebakken, ons verkleed, gekeken met welke chocoladeletter onze naam begint en geteld en gerekend met kleine pietjes.

Tijdens dit thema stonden er weer letters centraal; de ‘s’ van Sint en de ‘p’ van piet.  Als u kijkt welke letters er ophangen in de klas, dan mogen kinderen spullen van thuis meenemen met die letters, zodat we die op de letterkast zetten. Tim had een pak appelsap mee met de ‘s’ en drie keer de ‘p’, maar helaas hebben we het niet opgedronken en ging het pak weer ongeopend mee naar huis.

We hebben het sinterklaasjournaal gekeken, ons pietendiploma gehaald (wat een sportieve pietjes!) en met de hele klas pepernoten bakken. Mmm!  We hebben met plezier de filmpjes van het Noorderlicht bekeken en bedacht dat we vooral géén rommel wilden. Helaas kregen we dit jaar zelfs 2x rommel, maar gelukkig hadden alle kinderen samen alles snel weer opgeruimd en konden we de cadeautjes uit onze schoenen uitpakken.

Op 3 december kwam Sinterklaas ook nog op school en in de klas. Nadat we nog gedanst hadden met de pieten, lieten ze 2 zakken met cadeautjes achter.

We hebben genoten!

 

Commentaar is gesloten

X