Groep 1-2d: Thema ‘Sint’ en ‘kerst’

Omdat we helaas geen kerstfeest konden vieren samen..
16 december 2020
Sneeuwpret in de groepen 3
11 februari 2021

Decorated Christmas tree on blurred, sparkling and fairy background

In de herfst hebben we in de klas gewerkt rond de thema’s ‘Sint’ en ‘kerst’. De feestmaanden zijn altijd druk, maar gezellig in de klas.

Met Sint hebben we prentenboeken, informatieve boeken en AVI-boekjes gelezen en besproken met de kinderen, kruidnoten gebakken en Sinterklaasliedjes gezongen. De huishoek was veranderd in de werkkamer van Sinterklaas en in de klas stond een poppenhuis dat vol met pietjes zat en dus het kleine pietenhuis was. De letters ‘s’ van sint en ‘p’ van piet stonden centraal. Na het schoenzetten moesten we de klas opruimen, want die rommelpiet maakt het ieder jaar weer bont. Iedereen heeft zijn pietengymdiploma gekregen en we hebben het thema afgesloten met een bezoekje van Sint en pieten in de aula van school.

Daarna hebben we nog korte tijd aan het thema ‘kerst’ gewerkt, waarna we helaas de school moesten sluiten en het land in lockdown ging. We hadden een prachtige boom in de klas, hebben het kerstverhaal besproken, konden op de valreep nog kerststukjes maken met alles wat ouders mee hadden gegeven en de kinderen hebben een kerstengeltje voor in de kerstboom geknutseld met hun eigen pasfoto erop. De letters ‘b’ van boom en ‘e’ van ster zijn besproken en we hebben kerstliedjes gezongen.

Uiteraard hebben we nog veel meer leuke taal-, reken- en spelactiviteiten gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X