groep 1-2d: thema Robots & Techniek

groep 1-2d: start schooljaar
26 oktober 2019
groep 1-2d: thema ‘Openbaar Vervoer’
26 oktober 2019

Dit schooljaar zijn we gestart met het thema ‘Robots & techniek’. Er stond op de deur ‘betreden op eigen risico’, want we hebben veel mogen experimenteren met een weegschaal, verschillende groottes en diktes moeren/bouten/ringen, magneten, verschillende uitdagende bouwmaterialen, een solarcar, een robotrups, gereedschap, enz.

We hebben een eigen uitvinding bedacht en getekend, geoefend op het vasthouden van het potlood, een robot samengesteld van onderdelen/vormen die we zelf uitgekozen hebben, een eigen robotrups geregen van kralen, leerzame kringspelletjes gedaan, de materialen uit de kasten verkend, de letters ‘r’ en ‘t’ verkend en nog veel meer.

We hebben dit thema besproken dat fouten maken moet! Als je nieuwe dingen leert lukt het vaak niet in 1x en dat hoeft ook niet. Door fouten te maken en te oefenen word je steeds een beetje beter. Een aantal kinderen heeft dit laten zien door het stappenplan te volgen om een robot te tekenen. We zagen dat iedere poging de robots steeds wat mooier werden en dat de kinderen steeds beter uit konden leggen waar ze het meeste aandacht aan besteed hadden.

Tijdens dit thema zijn we ook op schoolreisje geweest en is de Mad Scienceshow langsgekomen. Kortom… we hebben genoten!

 

Comments are closed.

X